Nyheter

ZeroKyst på Lofotfishing 2022

ZeroKyst var til stede da Lofotfishing gikk av stabelen 1.-3. april 2022. Her fikk forskere fra SINTEF og andre prosjektdeltakere stifte bekjentskaper både blant leverandører og blant de lokale fiskermiljøene. Det hele startet med et frokostseminar i Svolvær, hvor over 100 påmeldte fikk innblikk i arbeidet som pågår i prosjektet blant industri- og forskningspartnere.

Deretter dro vi over til Kabelvåg, hvor vi sto på stand hele helga for å besvare eventuelle spørsmål fra interesserte. Det ble gjort en appell om å skape et godt samarbeid mellom fiskerinæringen og forskningspartnerne, slik at vi klarer å rette forskningen inn mot viktige tema som må adresseres for å oppnå en klimanøytral kystregion.

Mandagen etter bar det videre til Leknes, hvor SINTEF arrangerte en workshop med interesserte og partnere i prosjektet med mål om å utvikle gode case-studier for videre forskning. Turen til Lofoten bar på mange spennende opplevelser, og gav oss et godt innblikk inn i det som er en veldig spennende bransje med mye utvikling!

Vi gleder oss allerede til å møte dere igjen på stand neste år!